We Are Water организира кампания #NoWalking4Water

Кръгла маса „Образование и реализация в България на специалисти във водния сектор“
март 22, 2017
22 МАРТ – СВЕТОВЕН ДЕН НА ВОДА
март 22, 2017

We Are Water организира кампания #NoWalking4Water

По повод Световния ден на водата фондация We Are Water организира кампания #NoWalking4Water. Провежда се за втора поредна година в социалните мрежи – в световен мащаб.
Целта е информационна – повече хора да се замислят за това, че все още по света има райони в които хората (основно жени и деца) са принудени ежедневно да изминават километри, за да осигурят питейна вода за семействата си.

Търсим подкрепата на публични личности и цялата общественост, които да подкрепят каузата като на 22 март публикуват в профилите си в социалните мрежи своя снимка със символа на кампанията (картинка на 20 л. бидон) със свое послание и хаштаг #nowalking4water .
Развитието на кампанията до момента може да се види, през търсачката на фейсбук с #nowalking4water .
Миналата година, у нас, кампанията подкрепиха Ники Кънчев и Десислава Банова.

Ourare Allaye Temp village in Mondoro region of Mali.

За фондацията We Are Water ( www.wearewater.org ):
Създадена е през 2010 г. по инициатива на Roca. Има 2 основни цели: „Първата е да повишава осведомеността и да насърчава дебат сред обществеността и организациите за необходимостта от създаване на нова култура на водата, за да се постигне справедливо развитие и устойчивото управление на световните водни ресурси. Втората цел е да се извърши цял набор от действия, които да се противопоставят на негативните ефекти от липсата на адекватни водни ресурси. Областите на дейността на фондацията включват участие в проекти за инфраструктура, образование, здравеопазване и научни изследвания, съсредоточени в най-нуждаещите се райони в света.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back To Top