22 МАРТ – СВЕТОВЕН ДЕН НА ВОДА

We Are Water организира кампания #NoWalking4Water
март 22, 2017
Ideal Standard – експерт в ефективното управление на водата
март 22, 2017

22 МАРТ – СВЕТОВЕН ДЕН НА ВОДА

В световния ден на водата ще станат известни победителите във фотоконкурса „Фонтаните в България“, част от инициативата СЕДМИЦА НА ВОДАТА 16-22 МАРТ В УАСГ

На 22 март (сряда) от 16:00 ч. Ще станат известни победителите в националния фотоконкурс „Фонтаните в България“. Официалната церемония по награждаването, която е част от инициативата „Седмица на водата“, ще се състои в централното фоайе на УАСГ.
Националният фотоконкурс Фонтаните на България“ се проведе на страницата на събитието www.waterbridge.info. В него се включиха стотици фотографии на фонтани от цялата страна. Само 50 от тях обаче получиха право да се представят в национална изложба по време на Седмица на водата 16-22 март. 10 от фотографиите бяха избрани от гласовете на онлайн-публиката, а 40 снимки бяха номинирани от жури в състав: инж. Иван Иванов, председател на БАВ – Българска асоциация по водите; доц. д-р инж. Борис Цанков -зам.-ректор по развитие и информационни технологии – УАСГ, Хидротехнически факултет; Иво Тодоров- писател, журналист, продуцент на предаването „ДНЕС“ по Bulgaria ON AIRм Лилия Йотова – журналист, председател на Асоциация на професионалните фотографи; Цветелина Чобанова – търг. директор на Юроком 2000.

След разпечатване на снимките уважаемото жури извърши допълнително разглеждане на снимките и след тайно гласуване избра победителите.

Кои са те, ще разберем на 22 март – световен ден на водата.

Наградният фонд е предоставен от МОСВ и ПУДООС.
Церемонията ще се излъчва онлайн на сайта www.waterbridge.info.

Седмица на водата 16-22 март се организира от Гражданско сдружение „Аз обичам водата“ съвместно с Българска асоциация по водите /БАВ/ – най-голямата неправителствена организация във водния сектор, отбелязва Световния ден на водата – 22 март, инициатива на ООН.

Медийни партньори на събитието са: БТА и БНР
Седмица на водата 16 – 22 март се осъществява с подкрепата на компаниите: ЮРОКОМ 2000, Ideal Standard, Копирни центрове „Мания Принт“, „ДМ Арматурен“, Biorock

За Световен ден на водата 2017

Световният ден на водата, 22 март, цели да провокира дейности за справяне с водната криза в световен мащаб. Темата, зададена тази тодина от ООН – Вода е отпадъчни води.
Днес 1,8 милиарда души в света използват за източник на питейна вода замърсени с фекалии води, което ги излага на сериозен риск от заразяване с холера, дизентерия, коремен тиф.
Международните цели, заложени през 2015-та година, включват цел – до 2030 –та година да се гарантира достъпът на всеки до безопасна питейна вода, което прави водата ключов елемент в борбата за изкореняване на крайната бедност.
Защо отпадъчни води?
В световен мащаб по-голяма част от всички отпадъчни води от нашите домове, градове, от промишлеността и селското стопанство се вливат обратно в природата, в повечето случаи без да се пречистват достатъчно. Така те замърсяват околната среда и пряко влияят на нашето здраве.
Вместо да се губят , отпадъчните води могат да се пречистват и отново да се използват и така водният цикъл ще работи по-добре и по-щадящо живота на всяко същество. Ние можем да помогнем за устойчивото развитие и за постигане на целите, свързани с намаляване на бедността чрез дейности, свързани с пречистването на отпадъчните води.

За контакт:
Антоанета Салфидж, координатор: 0878 88 69 77, asalfij@gmail.com
Секретариат на Българска асоциация по водите (БАВ)
Тел/ факс: 02/ 963 26 69, bwa.sofia@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back To Top