СЕДМИЦА НА ВОДАТА – 16-22 МАРТ

МАНИФЕСТ: „ДА СЪБУДИМ МИНЕРАЛНИТЕ БАНИ НА СОФИЯ“
март 24, 2016
Кръгла маса „Образование и реализация в България на специалисти във водния сектор“
март 22, 2017

СЕДМИЦА НА ВОДАТА – 16-22 МАРТ

На 16.03. 2017г. Започва Седмица на водата

Събитието се организира от сдружение „Аз обичам водата“ съвместно с Българска асоциация по водите /БАВ/ – най-голямата неправителствена организация във водния сектор, отбелязват Световния ден на водата – 22 март, инициатива на ООН, с подкрепата на Министерството на околната среда и водите/МОСВ/.

СЕДМИЦА НА ВОДАТА през 2017 г. Се провежда в УАСГ, София, в подкрепа на честванията на 75-те години от създаването на първото българско висше учебно заведение по архитектура, строителство и геодезия.

Програмата включва:
Национална фотоизложба „Фонтаните в България“, в която се представят най-добрите фотографии от едноименния фотоконкурс, избрани от жури и онлайн-публика.

20, 21, 22 март
Информационен тур за гимназисти и кандидат студенти, които за първи път ще бъдат допуснати до демонстрационни катедри и лаборатории в Хидротехническия факултет.
Фоайето на УАСГ ще се превърне в демонстрационен воден център, в който ще се изградят ателиета на Химико-технологичния и металургичен университет, пфоресионалната гимназия „проф. д-р Асен Златаров“, фирми от ВиК сектора, които ще представят иновационни технологии в области на водоснабдяването и канализацията. Каним всички гимназии и кандидат-студенти да се включат в организираните обиколки на Хидротехническия факултет на УАСГ. Ще могат да се видят модели на различни съоръжения като язовирни стени, преливници, водохващания, турбини, както и елементи от водоснабдителни и канализационни мрежи, помпени станции и др. Заявки за участие се приемат на сайта на събитието www.waterbridge.info

21 Кръгла маса „Образование и реализация в България на специалисти във водния сектор март от 10: 00 до 13:00

“ – 21 март 2017 г. (вторник), от 10:00 до 13:00 часа, УАСГ– София, нова сграда. Предвижда се онлайн – стрийминг.

22 март – световен ден на водата

16:00 – официално награждаване на победителите във фотоконкурс „Фонтаните в България“. Предвижда се онлайн-стрийминг.

Участниците в събитията ще се подкрепят с минерална вода „Девин“.
Медийни партньори на събитието са: БТА и БНР
Седмица на водата 16 – 22 март се осъществява с подкрепата на компаниите: ЮРОКОМ 2000, Ideal Standard, Копирни центрове Мания Принт, „Хавле Арматурен“, Biorock

За контакт:
Антоанета Салфидж, координатор: 0878 88 69 77, asalfij@gmail.com
Секретариат на Българска асоциация по водите (БАВ)
Тел/ факс: 02/ 963 26 69, bwa.sofia@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back To Top