Реки с женски имена – ателие за рисувана коприна

Модно ателие „Живата вода“
март 15, 2016
Ювелирна работилница „МОРСКА ВЪЛНА“
март 16, 2016

Реки с женски имена – ателие за рисувана коприна

NEW_400x100

abitur2_250x300

В майсторско ателие за ръчно рисувана коприна  на художничката Нина Герганова ще пресъздадем върху нежно копринено платно визията си за 6 забележителни български реки: старопрестолната Янтра, извитата от чудни меандри Арда, пълноводната Марица,  лудата Струма, господарката на розовата долина – Тунджа и Камчия, която прегръща морето.

product_1988

Рисуването върху коприна има над 2 000- дна    история. Практикувано е в продължение на векове в Азия, прехвърля се в Европа, а сега става много популярно в Съединените щати. Съществуват много видове коприна: хаботай (Habotai), коприна сатен (Saten), дупион (Dupion), органза (Organza), китайска коприна (Crepe de China), велвет (Velvet), шифон (Shifon), шармю (Sharmeuse). Когато се положи боята върху бялата коприна, тя се разстила почти равномерно във всички посоки. Коприната е много по-различна от хартията и платното. За да се направи дадена форма се използват различни техники, които контролират боята. Друг важен момент в процеса на рисуването е, че грешките не могат да се трият. Всяка картина е уникална.

product_3386

В дълбините на уникалното изкуство ще ни съпровожда художничката Нина Герганова, прочута с авторските си шалове от рисувана коприна.

 ДАТИ И ЧАСОВЕ:

19,  20 и 22 март

10:30 – 12:00

 

ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ

В заявката задължително посочете името на избраното ателие!

Име и Фамилия за контакт*
Училище, клуб, клас
Email и телефон за контакт *
Възраст на посетителите
Брой на посетителите
Посочете дни и часове за посещение съобразно програмата.
captcha

Организатор: студио TREZAR, www.trezar.net, тел.: 0876 375 393

NEW_400x100

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back To Top