Програма 16 – 22 март 2017

 

СЕДМИЦА НА ВОДАТА – 16-22 МАРТ

 

Гражданско сдружение „Аз обичам водата“ съвместно с Българска асоциация по водите /БАВ/ – най-голямата неправителствена организация във водния сектор, отбелязва Световния ден на водата – 22 март, инициатива на ООН. Събитието се осъществява с подкрепата на Министерството на околната среда и водите /МОСВ/.

Заедно организираме Седмица на водата, която през 2017 г. предстои да се проведе от 16 до 22 март в УАСГ, София, с което ще стартира и честванията на 75-те години от създаването на първото българско висше учебно заведение по архитектура, строителство и геодезия. Събитието,  наситено с редица тематични прояви, се осъществява за пета поредна година, по проект „Международен воден мост”.

Подготовката за събитието започна още през януари 2017 година с обявяването на национален фотоконкурс „Фонтаните в България”, който се проведе на страницата на събитието www.waterbridge.info. По регламент 50 номинирани снимки от онлайн-публики и жури ще получат право да се включат в изложба по време на Седмица на водата 16-22 март.

 

През празничната седмица  от 16 до 22 март в централното фоайе на УАСГ, нова сграда ще се състоят:

 

16- 22 март

национална  фотоизложба „Фонтаните в България“

20, 21, 22  март  

информационен тур за кандидат студенти в Хидротехнически факултет на УАСГ, демонстрационни центрове на иновации в сектора, подвижни лаборатории, креативни уъркшопи за ученици и студенти.  

21 март от 10: 00 до 13:00 

Кръгла маса „Образование и реализация в България на специалисти във водния сектор“ – 21 март 2017 г. (вторник), от 10:00 до 13:00 часа, УАСГ – София, нова сграда.

Фокусът на дискусиите и демонстрациите през Седмица на водата ще е: професионализъм  във  Водния сектора.

 22 март – световен ден на водата

16:00 – официално награждаване на победителите във фотоконкурс „Фонтаните в България“.

Участниците в събитията ще се подкрепят с минерална вода „Девин“.

Инициативите по случай  Световния ден  на водата,  22 март се осъществяват с партньорството на Министерство на околната среда и водите.

 

Back To Top