НАГРАЖДАВАНЕТО

Ideal Standard – експерт в ефективното управление на водата
март 22, 2017
ПОКАНА за национален фотоконкурс „Изворите в България“
януари 19, 2018

НАГРАЖДАВАНЕТО

Фотоконкурс, Национална фотоизложба „ФОНТАНИТЕ В БЪЛГАРИЯ“

22 март 2017 г., УАСГ – София
в рамките на събитие СЕДМИЦА НА ВОДАТА 16 – 22 МАРТ

Организатори: Българска асоциация по водите (БАВ) с председател инж. Иван Иванв, и сдружение „Аз обичам водата“, с председател Антоанета Салфидж
Награден фонд: Министерство на околната среда и водите (МОСВ) и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС)

Голямата награда в категория: Първо място в класацията на журито бе връчена от Ренета Колева, заместник-министър на околната среда и водите, за фотографията: „Хвани ме, ако можеш“, с автор: Костас Анастасиу.
Кадърът е направен в Сливен, точно след пускането на фонтана в центъра на града. Авторът инцидентно снима внучето на своя позната. За участието във фотоконкурса е взето разрешение от родителите на момиченцето.


Отличието за обществена институция бе връчено от Лилия Йотова, председател на Асоциация на професионалните фотографи, за фотографията: Нощна снимка на фонтан „Спиралата“, Пловдив, на: Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“.

Фонтанът е поставен на Централния площад в Пловдив по случай и в деня на приемането на България в Европейския съюз – 1 януари 2007 година.

Награда на онлайн-публиката бе връчена от Антоанета Салфидж, председател на сдружение „Аз обичам водата“, за фотографията: „Водна феерия“, Добрич, с автор: Стиляна Божидарова.

Фонтанът е разположен до Художествена галерия Добрич – един от най-големите специализирани музеи за изобразителни изкуства у нас.

Наградата в категория: Трето място в класацията на журито бе връчена от Емил Матев, управител на ЮРОКОМ 2000, за фотографията: „Гимнастичката на Чапа“, на представител на автора: Йордан Пачев.

Пространството пред Народния театър в София се променя значително с поставянето на един приятен фонтан, в който от 1998 г. се откроява статуята на гимнастичка – дело на Георги Чапкънов.

Наградата в категория: Второ място в класацията на журито бе връчена от доц. д-р инж. Борис Цанков, зам.-ректор на УАСГ, за фотографията: „Дъждовна вечер“, на автора: Петя Радкова.

Снимката е направена преди година при тест на новите фонтани в Разград. Фотографът прави кадъра по-атрактивен като аранжира фонтана с есенни листа.

Основен партньор на СЕДМИЦА НА ВОДАТА 16 – 22 МАРТ: ЮРОКОМ 2000
Партньори: Мания Принт, Хавле и ДМ Арматурен, Биорок, Идеал Стандарт, Девин, УАСГ, ХТМУ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back To Top