Информационен тур за кандидат-студенти в Хидротехнически факултет при УАСГ

 

ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В СЕДМИЦА НА ВОДАТА

КОГА? 16-22 МАРТ

КЪДЕ? УНИВЕРСИТЕТ ПО АРХИТЕКТУРА, СТРОИТЕЛСТВО И ГЕОДЕЗИЯ

 

По случай 22 март – Световния ден на водата, Университетът по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), Българската асоциация по водите (БАВ) и Сдружение „Аз обичам водата” организират Седмица на водата.

В рамките на Седмицата на водата, Хидротехническият факултет при УАСГ организира „Дни на отворените врати”.

В дните 20, 21 и 22 март Хидротехническият факултет ще посрещне ученици и ще организира обиколки в лабораториите си. Ще могат да се видят модели на различни съоръжения като язовирни стени, преливници, водохващания, турбини, както и елементи от водоснабдителни и канализационни мрежи, помпени станции и др. Учениците ще могат да придобият представа с какво се занимава един хидроинженер и с какво е по-различен от останалите строителни инженери. Продължителността на обиколките е около 1 час.

Препоръчителна възраст на посетителите – от 15 до 18 години.

Важно за кандидат-студенти! Всички посетители от последен клас на средното образование ще получат възможност да заявят писмено желание за висше образование в конкретна специалност на Хидротехническия факултет при УАСГ, с което приемът им в нея ще е гарантиран без конкурсен изпит и след успешно положени ДЗИ за 2017-та година.

В дните от 20 до 22 март в централното фоайе на Новата сграда на УАСГ ще бъдат организирани работилници с образователна цел, сред които ще се представи и Химико Технологичния и Металургичен Университет – София.

През цялата Седмица на водата ще бъдат изложени най-красивите фотографии в националния фотоконкурс „Фонтаните в България“.

 

 

ВХОД СВОБОДЕН!

 

ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОГРАМА

16 – 22 март

Фотоизложба „Фонтаните в България“.

20 март (понеделник)

Начало на обиколки на лаборатории:

  • 10:00 – 11:00
  • 13:00 – 14:00

21 март (вторник)

Обиколки на лаборатории:

  • 13:00 – 14:00

22 март (сряда)

Обиколки на лаборатории:

  • 10:00 – 11:00
  • 13:00 – 14:00

Седмицата на водата е част от форума Международен Воден Мост 2017, който се организира от сдружение „Аз обичам водата“ и Българската асоциация по водите (БАВ).

 

ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ.

С цел по-добра организация на обиколките на лабораториите е препоръчително да заявите вашето участие като попълните следната

 

ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ

 

 

Групи, които са без предварително записване ще се приемат съобразно свободните часове в програмата.

Продължителността на обиколките е около 1 час. За препоръчване е да посетителите да предвидят още 1 час за включване в демонстрационните ателиета, които ще се разположат в централното фоайе на Университета.

 

За контакт с УАСГ: Емил Цанов

Тел: 08833 08833

e-mail: e.tsanov@mail.bg

координатор: Антоанета Салфидж, 0878 88 69 77

e-mail: asalfij@gmail.com

 

Back To Top