Идеята

«Международен воден мост» – 22 Март 2012г – София
декември 16, 2011
Цели
декември 21, 2011

Идеята

Гражданско сдружение „Аз обичам водата“ съвместно с Българска асоциация по водите /БАВ/ – най-голямата неправителствена организация във водния сектор, отбелязва Световния ден на водата – 22 март, инициатива на ООН. Събитието се осъществява с подкрепата на Министерството на околната среда и водите /МОСВ/.

Заедно организираме Седмица на водата, която през 2016 г. предстои да се проведе от 16 до 22 март в Националния музей „Земята и Хората“, в София. Събитието, наситено с редица тематични прояви, се осъществява за четвърта поредна година, по проект „Международен воден мост”.

През март 2016 година неправителствените сдружения Българска Асоциация по Водите и „Аз обичам водата“ за четвърта поредна година съвместно ще организираме събитието „Международен воден мост“ по случай Световния ден на водата, 22 март.

Подготовката за събитието започна още през януари 2016 година с обявяването на национален фото конкурс „Реките в България”, който към момента се радва на изключително голям интерес във фейсбук на страницата на събитието „Фотоконкурс реките в България“

 

В резултат на съвместните усилия през седмицата 16-22 март националният музей „Земята и хората“ в София ще бъде домакин на поредица от събития в рамките на инициативата „Международен Воден Мост 2016” и световния ден на водата, сред които:

фотоизложба „Реките в България” с официално награждаване на победителите;

кръгла маса на тема: „Ролята на водните оператори при изпълнението на ПУРБ и ПУРН“, която предвиждаме да се излъчи директно в онлайн-връзка;

 

детски образователен център с приложни работилници, творчески ателиета, лаборатории, учебни заведения с любопитни експерименти, информационни инсталации и викторини, които по занимателен начин ще обогатят познанията на младите хора по проблематиката на водата като жизненоважен и безценен природен ресурс.

 

Световният ден на водата, 22 март, ще е кулминацията в програмата от събития. През целия ден в музея „Земята и хората“ ще се осъществява онлайн видеовръзка с информационните центрове на Международния воден мост в България,които също отбелязват празника на водата .

 

Photo_contest_save_full_new

Comments are closed.

Back To Top