ФОТОКОНКУРС „РЕКИТЕ В БЪЛГАРИЯ“

22 МАРТ – СВЕТОВЕН ДЕН НА ВОДАТА
март 21, 2016
ФОТОКОНКУРС „РЕКИТЕ В БЪЛГАРИЯ“ В СЕДМИЦАТА НА ВОДАТА
март 24, 2016

ФОТОКОНКУРС „РЕКИТЕ В БЪЛГАРИЯ“

DSC_2037

 

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще връчи голямата награда

 

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще връчи голямата награда в Националния фотоконкурс „Реките в България“, част от събитие „Седмица на водата 16-22 март”. Официалната церемония предстои да се проведе в Световния ден на водата – 22 март, от 14:00 часа, в Националния музей „Земята и хората“ – София. Събитието се организира от Българската асоциация по водите (БАВ) и сдружение „Аз обичам водата“. Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) са партньори на събитието. Преди награждаването министър Василева, заедно с председателя на БАВ инж. Иван Иванов, ще разгледа фотоизложбата и ще се срещне с децата, участващи в творческите ателиета в музея, в рамките на седмицата на водата.

Темата на фотоконкурс „Реките в България” цели да обедини фотографии на красивите реки, които криволичат на територията на България. Най-впечатляващите снимки–участници в конкурса са прецизно избрани след онлайн гласуване и от експертно жури. Номинираните 50 авторски творби, са част вълнуваща изложба изложена в Националния музей „Земята и хората”. Пет от тях ще бъдат обявени за абсолютни победители в деня на водата, в категориите: първо, второ и трето място, определено от журито, награда на онлайн–публиката и награда за обществена институция. Церемонията по връчването на отличията ще открие инж. Иван Иванов.

Празникът ще продължи с детско ревю на тоалети и бижута изработени от рециклирани материали.

Събитие „Седмица на водата 16 – 22 март“, част от което е фотоконкурс „Реките в България”, се организира с подкрепата на копирни центрове „Мания принт“, „Софийска вода“ АД, „Юроком 2000”, „Девин“, „Грундфос България” и „Пайплайф България”. Медийни партньори са БНР и БТА.

NEW_400x100

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back To Top