Стотици българи узнаха нивото си на хидратираност

Кръгла маса
март 23, 2015
Номинации във фотоконкурса „Чешмите на България“
март 24, 2015

Стотици българи узнаха нивото си на хидратираност

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева също се включи в акцията на Н2Обичам

DSC_2117

Стотици столичани успяха да измерят водното си съдържание и да разберат дали са достатъчно хидратирани. Акцията е част от кампанията Н2Обичам, която официално стартира в деня на водата – 22 март.
В акцията се включи и министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, която избра да посрещне празника в музея „Земята и хората“ като участва в официалното награждаване на победителите във фотоконкурса „Чешмите на България“, организиран от Българска асоциация по водите и сдружение „Аз обичам водата“.

Yana Marinova_1

Препоръчителното съдържание на вода в тялото е между 45 и 60 процента за жените и в рамките на 50-65 процента при мъжете (над 18 г.).
Актрисата Яна Маринова подкрепи инициативата като измери и своето водно съдържание: „Водата е първото нещо, с което започвам деня си. Ежедневието ми е разнообразно и включва много физическа активност, затова гледам винаги да имам бутилка вода под ръка. Хареса ми идеята зад кампанията Н2Обичам и съм тук да покажа, че водата ме кара да се чувствам и изглеждам добре. Лесно и достъпно е да поддържаш тялото си хидратирано, а ползите са безброй“, сподели тя.
Фитнес инструкторът Христиана Парова отчете много добри показатели и разкри тайната: половин чаша вода на всеки 15 мин. физическа активност с умерена натовареност. „Правилното хидратиране преди, по време на и след тренировка са ключови за добрия резултат, към който всички спортуващи се стремим. Подкрепям кампанията Н2Обичам и вярвам, че активните хора има какво още да научат за ползите на водата“, каза още Парова.
Кампанията Н2Обичам е съвместна инициатива на Сдружение „Аз обичам водата“, Факултета по обществено здраве при Медицински университет – София и „Девин“ АД. Целта й е чрез поредица от обществени активности и силно онлайн присъствие да информаира колкото се може повече хора за ползите от добрата хидратация.

PIC 7

„Надяваме се уредите за измерване на хидратацията да обиколят и други български градове, защото официална статистика за консумацията на вода в България няма“, коментира председателят на „Аз обичам водата“ Антоанета Салфидж.

PIC 8

Като партньор в инициативата „Девин“ АД осигури достатъчно вода, която да хидратира участниците в акцията.
Интересни факти за водата и полезни съвети за хидратацията ще бъдат регулярно публикувани на уеб сайта www.h2obicham.bg и Фейсбук страницата H2Obicham. Посетителите на сайта вече могат лично да задават своите въпроси до доказани специалисти в области като хранене, спорт и др.
PIC 9

Comments are closed.

Back To Top