Официално награждаване във фотоконкурса „Чешмите на България“

Награждаване във фотоконкурс „ЧЕШМИТЕ НА БЪЛГАРИЯ“
март 21, 2015
Концерт-ритуал за водата
март 23, 2015

Официално награждаване във фотоконкурса „Чешмите на България“


400x100_obst 22 март – световен ден на водата Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева връчи голямата награда. Тя разгледа изложбата от снимки и посети детските ателиета, част от събитието.

Министър Ивелина Василева връчва първа награда във фотоконкурса

Министър Ивелина Василева връчва първа награда във фотоконкурса „Чешмите на България“ на Красимира Георгиева за снимката „Балиева чешма“ край гр. Смолян

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева връчи голямата награда във Фотоконкурс „Чешмите на България“. Победителят е Красимира Георгиева с авторската снимка на „Балиева чешма”, намираща се край град Смолян. Официалната церемония се проведе в Световния ден на водата – 22 март, в Национален музей „Земята и хората“, София. Събитието се организира от Българската асоциация по водите (БАВ) и Сдружение „Аз обичам водата“. Министерство на околната среда и водите (МОСВ) и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) са основен партньор.

на снимката от ляво на дясно: Антоанета Салфидж, председател на сдружение

на снимката от ляво на дясно: Антоанета Салфидж, председател на сдружение „Аз обичам водата“, Франческо Артибани, стилист и фотограф от Рим, Италия, Министъра на околната среда и водите Ивелина Василева и инж. Иван Иванов, председател на Българска асоциация по водите.

Преди церемонията министърът разгледа фотоизложбата „Чешмите на България” заедно с председателя на БАВ инж. Иван Иванов, Антоанета Салфидж, председател на Сдружение „Аз обичам водата” и фотографът от Рим, Италия – Франческо Артибани, който е член на журито в конкурса. Ивелина Василева се срещна и с младите участници в детските ателиета, които се провеждат в рамките на Седмицата на водата.

Мари Аведасян е победител в онлайн класацията на фотоконкурса

Мари Аведасян е победител в онлайн класацията на фотоконкурса „Чешмите на България“

Високото признание на онлайн-публиката получи Мари Аведисян, със снимка озаглавена „Из уличките на Стария град в Пловдив”, на белокаменната чешма във формата на паунова опашка, дело на скулптора Цвятко Сиромашки. Наградата беше връчена от Светла Кирчева от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към МОСВ. Журито определи второто място за Адриан Атанасов и неговата снимка на чешма по пътеката към хижа „Мальовица”. Наградата беше връчена от Франческо Артибани. Третото място си поделиха Йордан Чакъров, с кадъра на чешма „Бяла Анаста” в парк Баш Бунар, град Ловеч и Иво Канин със снимката на чешма в близост до местност „Копитото”, Витоша. Наградата връчи Антоанета Салфидж. Грамотата, в категория „Награда за обществена институция“ заслужиха Гинка Тодорова и Виолета Хараланова от Читалище „Кайнарджа”, с фотографията „Историческата чешма в село Кайнарджа, област Силистра”. Тя беше връчена от инж. Иван Иванов. Фотографиите представят съществуващи обекти в градове, села или извън населените места на страната. Снимките в експозицията са отпечатани с любезното съдействие на Копирен център „Мания принт“.Наградите за победителите са осигурени от МОСВ и ПУДООС.

Comments are closed.

Back To Top