Кръгла маса „Ролята на водните оператори в ПУРБ и ПУРН“

ФОТОИЗЛОЖБАТА „РЕКИТЕ В БЪЛГАРИЯ“ ОТВАРЯ ВРАТИ
март 21, 2016
22 МАРТ – СВЕТОВЕН ДЕН НА ВОДАТА
март 21, 2016

Кръгла маса „Ролята на водните оператори в ПУРБ и ПУРН“

 

NEW_400x100

Българската асоциация по водите (БАВ) и сдружение „Аз обичам водата“ организират дискусионния форум

 

Българската асоциация по водите (БАВ) и сдружение „Аз обичам водата“ организират кръгла маса „Ролята на водните оператори в ПУРБ (Планове за управление на речните басейни) и ПУРН (Планове за управление на риска от наводнения)“. Форумът се провежда в рамките на ежегодното събитие „Седмица на водата 16 – 22 март“, на 21 март 2016 г., от 13:00 часа, в Националния музей „Земята и хората“.

 

Целта на кръглата маса е обсъждане на съдържанието и изпълнението на тези два стратегически документа като се постави акцент върху конкретните мерки за намаляване на риска от наводнения и ролята на държавните институции и водните оператори за тяхното изпълнение.

Участници във форума ще бъдат министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, директорът на дирекция „Водоснабдяване и канализация“ в Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) инж. Иванка Виденова, зам.-председателят на парламентарната Комисия по образование и наука доц. д-р Борислав Великов, председателят на БАВ инж. Иван Иванов, директорите на басейнови дирекции – инж. Вангелия Иванова – БД Благоевград „Западнобеломорски район“, инж. Десислава Консулова – БД  Варна „Черноморски район“, инж. Петър Димитров – БД Плевен „Дунавски район“.

Презентации по темата на форума ще направят Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и четирите дирекции, включително Басейнова дирекция Пловдив „Източнобеломорски район“. На кръглата маса ще седнат представители на ведомствата: МЗХ, МЗ, МВР, МВнР, МЕ и на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН), Съюза на ВиК операторите в Р България, Националното сдружение на общините в Р България, „Язовири и каскади“ НЕК – ЕАД, Българско дружество по големите язовири, „Софийска вода“ АД. Както и представители на бизнеса: „Пайплайф България“ ЕООД, „Грундфос България“ ЕООД, DB Sediments GmbH. Водещи на кръглата маса са проф. д-р инж. Николай Лисев, УАСГ и Владимир Стратиев, експерт във водния сектор, член на УС на БАВ.

Медийни партньори на кръглата маса са: специализирано списание „БУЛАКВА“ – издание на БАВ, Издателство TLL Media със списание „Екология & инфраструктура“, Издателство „Ел Медиа“, БТА и БНР.

11041674_10206170045349013_4903931340776335728_n

Работният ден на Седмица на водата 16- 22 март ще завърши с КОНЦЕРТ – РИТУАЛ ЗА ВОДАТА, от 18:00 до 20:00, в Национален музей „Земята и хората“. Точно на Пролетното равноденствие, когато Светлината се изравнява с Тъмнината, всичко в природата е в пълен баланс, а Слънцето е на прага да изгрее в огнения знак Овен и да започне новото си годишно въртене, ние от неправителствените сдружения „Аз обичам водата” и  Българска Асоциация по Водите организираме станалия вече традиционен КОНЦЕРТ – РИТУАЛ ЗА ВОДАТА.  Ще се насладим на вълшебните звуци от седем кристални купи и арфа, ще тонираме вибрационните си полета чрез музика и светлина, ще заредим водата вътре в нас, но и извън нас, ще благодарим на Светлината и ще отправим към Пространството пожелания за БЛАГОДЕНСТВИЕ. Концертът е интерактивен и всеки посетител ще може да се включи в него с инструмент или със собствения си глас.

Кръглата маса и концертът-ритуал ще се излъчват в директна ОНЛАЙН връзка на сайта www.waterbridge.info.

За повече информация:

0879 20 55 66 – инж. Иван Иванов, координатор Кръгла маса

0878 88 69 77 – Антоанета Салфидж, координатор Детски образователен център и кинопрожекциите във Водно кино

19.03.2016 г.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back To Top